Veelbelovende Crypto 2021: Ontdek hier de 4 coins die je niet mag missen

Wij hoeven je niet te vertellen dat cryptomunten weer een hele opleving gehad hebben! Het handelen in cryptocoins wordt steeds populairder. Wij willen je daarom graag meenemen in de veelbelovende crypto van 2021.

Dat het handelen of investeren in cryptomunten heel lucratief kan zijn is inmiddels wel bekend. Steeds meer mensen zien dat er geld te verdienen valt met veelbelovende crypto in 2021, waardoor er dus steeds meer mensen interesse hebben in cryptocurrency. In onze optiek is dit een hele goede ontwikkeling.

Dus mocht jij geld willen verdienen met het handelen on investeren in veelbelovende crypto, neem dan zeker dit artikel door. Wij nemen je namelijk mee in de verschillende pareltjes die er momenteel op de markt zijn.


Ben jij nog niet helemaal bekend met hoe je handelt in cryptomunten? Bekijk dan via de oranje knop hieronder de gratis Bitcoin en Crypto training van de Crypto Masterclass, waarin jij leert hoe je met crypto’s begint.


Let wel op: de informatie in dit artikel is geen financieel advies. Dit is alleen voor educatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat cryptocurrency zeer volatiel is. Investeer daarom alleen wat je kan veroorloven te verliezen.

Veelbelovende crypto van 2021

Nu cryptocurrency steeds meer draagvlak krijgt in de samenleving, willen wij je graag meenemen in wat wij de veelbelovende crypto van 2021 vinden. Zoals net benoemd is dit geen advies, maar meer een inspirerend artikel. Doe er daarom mee wat je wilt!

1: Bitcoin

Wanneer je aan iemand vraagt waar ze over nadenken bij het woord “cryptocurrency”, dan zullen 9 van de 10 mensen Bitcoin zeggen. Dit is dan ook nog steeds één van de veelbelovende cryptocurrency in 2021.

Mocht je het nog niet weten: Bitcoin heeft als doel om een volledig gedecentraliseerd en wereldwijd, peer-to-peer digitale currency te worden, waarbij geen regelgeving gemoeid is.

Niet alleen accepteren steeds meer bedrijven Bitcoin als betaalmiddel, ook is er tegenwoordig zelfs een land dat het als wettelijk betaalmiddel erkent. El Salvador is hiermee het eerste land van de wereld dat de Bitcoin tot een wettig betaalmiddel heeft gemaakt.

Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de Bitcoin ontzettend populair is én zal blijven. Er wordt namelijk verwacht dat de vraag naar Bitcoin én acceptatie van Bitcoin de komende jaren nog harder zal stijgen.

Wat ook meehelpt, is dat er maar 21 miljoen Bitcoins gemined kunnen worden. Hierdoor instaat schaarste en exclusiviteit, wat de proijs van de coin doet opdrijven.

En ondanks de volatiliteit en prijsschommelingen is deze veelbelovende cryptocoin nog steeds één van de meest stabiele cryptocurrency’s van dit moment.

Diverse experts geven namelijk aan dat de prijs van 1 Bitcoin tot wel €300.000 kan stijgen. Momenteel schommelt de koers rond de €30.500, terwijl de €53.000 dit jaar nog aan is getikt. Daarom dat de Bitcoin er één is om in de gaten te houden.

veelbelovende cryptomunt

2: Ethereum

Ethereum is natuurlijk ook geen onbekende coin in de wereld van crypto’s. Naast Bitcoin, is het één van de meest populaire cryptomunten van 2021. Vandaar ook dat deze coin niet mag ontbreken in ons artikel.

Het verschil tussen Bitcoin en Ethereum is dat beide veelbelovende crypto eigen processen en protocollen hebben en in die zin dus niet aan elkaar verwant zijn. Terwijl Bitcoins tegenwoordig als wettig betaalmiddel worden gezien, is dit in het geval van Ether niet. Ethers worden alleen geaccepteerd voor transacties binnen Digitale Toepassingen welke op het Ethereum netwerk draaien.

Daarnaast is er geen limiet aan de hoeveelheid Ethereum die kan worden vrijgegeven, terwijl dat bij Bitcoin wel is. Hierdoor zal er geen schaarste zijn, wat dus ook minder effect heeft op de prijs van Ethereum.

Wat maakt deze cryptomunt dan zo veelbelovend?

De Ethereum blockchain werkt op slimme contracten die gedecentraliseerde toepassingen mogelijk maken. Je kan dan denken aan zaken zoals de gedecentraliseerde financiële diensten (DeFi). Omdat Bitcoin een limiet heeft van het aantal coins, zorgt Ether er juist voor dat er meer mogelijk is. Puur omdat het geen limiet heeft. Hierdoor is het een populaire coin, niet alleen voor decentrale diensten, maar ook vor investeerder.

3: Internet Computer

Internet Computer is één van de nieuwste cryptomunten van 2021. Deze coin is ontwikkeld door de non-profitorganisatie Dfinity en is het resultaat van meer dan vijf jaar aan onderzoek.

“Internet Computer is op weg om ooit het belangrijkste computerplatform van de mensheid te worden voor het bouwen van software, en het ‘Open Internet’ zal de overhand hebben op het gesloten propriëtaire systeem van Big Tech”, zei Dominic Williams, de oprichter van DFinity.

Net als veel andere veelbelovende crypto, heeft Internet Computer decentralisatie als één van de meest belangrijke doelstellingen. Wat Internet Computer anders maakt dan andere platformen, is dat Internet Protocol een virtueel ecosysteem is met verschillende integraties, waaronder een gedecentraliseerd web en gedecentraliseerde exchanges.

Een andere belangrijke pijler is dat Dfinity met het Internet Computer Protocol ervoor wilt zorgen dat de identiteit van gebruikers op bepaalde apps veilig te beheren zijn, zonder gebruikersnamen, wachtwoorden of cryptografische sleutels. Hierover zegt Dominic het volgende:

Al met al zijn dit genoeg positieve signalen die ervoor zorgen dat Internet Procotol een veelbelovende crypto in 2021 is geworden.

4: Cardano

Cardano komt uit de koker van één van de oprichters van Ethereum. Het zal je dus niet verbazen dat Cardano, net als Ethereum, soortgelijke smart-contractfunctionaliteiten wil bieden.

Daarbij heeft Cardano verschillende doelstellingen. Zo biedt het ontzettend snelle transacties. Om een voorbeeld te geven: Bitcoin gebruikt het PoW algoritme (proof-of-work) om transacties te valideren. Deze zijn dan weer afhankelijk van het peer-to-peer netwerk om blocks te minen. Dit kost best wat tijd en het verspilt ook veel rekenkracht.

Cardano maakt daarentegen gebruik van het PoS algoritme (proof-of-stake). Dit algoritme verbruikt niet alleen minder energie dan PoW, maar is ook een heel stuk sneller. Een ander belangrijk onderdeel is dat updates van het platform gevalideerd én onderzocht moet worden door expert. Het is dus een peer-reviewed blockchain. Let wel op: Cardano is nog volop in ontwikkelingen, dus de mogelijkheden rondom smart contract en decentrale apps zijn er nog niet.

En juist vanwege deze doelstellingen en onderdelen, is Cardano een veelbelovende crypto in 2021!

veelbelovende crypto 2021

Veelbelovende crypto 2021, hoe vind je ze?

Wanneer je bij dit artikel bent uitgekomen, ben je waarschijnlijk op zoek gegaan naar veelbelovende crypto in 2021. Althans, dat is hetgeen wat dit artikel over gaat. Maar hoe vind je dit soort cryptomunten dan?

Houd blogs in de gaten: Allereerst is het goed om blogs in de gaten te houden. Het artikel wat je nu leest is een goed voorbeeld, maar ook andere blogs die schrijven over de laatste trends wil je volgen.

Volg Reddit en andere fora: Er is op diverse fora veel te vinden over cryptomunten, echter vinden wij Reddit wel het meest fijne forum. Er wordt hier ontzettend veel kennis gedeeld én iedereen geeft vaak hun (ongezouten) mening op bepaalde informatie.

Doe jouw eigen en gedegen onderzoek: Laat je niets wijs maken door anderen, maar probeer kritisch naar alle informatie te kijken en bepaal aan de hand van deze informatie wat jij ermee gaat doen.

Stel Google Alerts in: Het kan handig zijn om Google Alerts in te stellen. Met Google Alerts is het mogelijk om nieuwsberichten automatisch doorgestuurd te krijgen naar jouw e-mailadres. Deze Google dienst maakt hierbij gebruik van ongeveer 400 nieuwsbronnen die continu gescand worden, waarbij jij zelf kan bepalen over welk onderwerp jij informatie wilt ontvangen.

Omring je met gelijkgestemden: Misschien wel één van de meest belangrijke tips is om jezelf te omringen met gelijkgestemden. Het heeft geen zin om advies te ontvangen of krijgen van iemand die totaal niet in deze wereld zit. Daarnaast weten meerdere mensen altijd meer dan één persoon, dus doe hier zeker je voordeel mee. Dit kan je doen door middel van fora, een mentor of een cursus die je gevolgd hebt.

Er zijn vast nog wel meer tips om veelbelovende crypto te vinden, echter helpen de bovenstaande tips je al een goed eind op weg. Ga ermee aan de slag, doe jouw eigen onderzoek en ga zelf zoeken naar de veelbelovende crypto die voor jou interessant zijn!

veelbelovende cryptomunt 2021

Veelbelovende crypto 2021: Waar moet je op letten?

Zoals jou al bekend is, is de wereld van cryptocurrency (best wel) volatiel. Je kan veel geld verdienen, maar ook zeker verliezen. Ondanks dit kan jij met de juiste kennis wel het risico dat je geld verliest verkleinen. Handel sowieso alleen met geld dat je daadwerkelijk kan missen én neem geen onnodige risico’s.

Daarnaast kan je met de onderstaande aspecten rekening houden, om ervoor te zorgen dat het risico verkleint en de kans dat je winst maakt vergroot.

Investeer alleen geld dat je kan missen

Het is net kort al even aangehaald, maar je koopt de veelbelovende crypto van 2021 alleen met geld dat je daadwerkelijk kan missen. Heb jij €20.000 op je bankrekening, kan je vast wel wat budget daar vandaan halen om crypto van te kopen. Stop alleen niet dat gehele bedrag in cryptomunten.

Ondanks dat er verhalen zijn van mensen die dit wel hebben gedaan én hier grandioos mee gescoord hebben, zijn er nog veel meer verhalen van mensen die op deze manier hun spaargeld verloren zijn. Investeer dus daarom alleen geld waarvan het niet zo erg is als je het kwijt raakt. Je hebt dan altijd nog een buffer achter de hand.

Functionaliteit & team achter de veelbelovende crypto van 2021

Wanneer jij voor jezelf hebt bepaald hoeveel geld je wilt investeren in de juiste cryptomunt, is het belangrijk om onderzoek te doen naar de achtergrond van zo’n coin.

Je kijkt hierbij enerzijds naar de functionaliteiten en anderzijds naar het team. Dit soort aspecten hebben niet alleen invloed op hoeveel een cryptomunt waard kan zijn, ook geeft iets aan over de potentie en toegevoegde waarde.

Een cryptomunt met een goed team én goede functionaliteiten heeft vaak meer kans van slagen dan een cryptomunt die dat niet heeft. Meestal kan je dit soort informatie uit een roadmap of whitepaper halen, dus maak zeker gebruik van deze informatiebronnen.

Handel niet met emoties

Niet met emoties handelen is een stuk lastiger dan gedacht wordt. Ik betrap mijzelf er weleens op om bijvoorbeeld in bepaalde coins of aandelen te stappen, omdat er een bepaalde stijging heeft plaatsgevonden en ik daarvan mee wil profiteren. Een beetje FOMO dus (fear of missing out).

Dit is geen hele succesvolle strategie, omdat jouw eigen emoties eigenlijk niks waard zijn. Het heeft geen invloed op de waarde van een cryptomunt, dus het zou dus ook geen effect op jouw handel mogen hebben.

Emoties zorgen er vaak voor dat je de verkeerde keuzes maakt. Soms kan de volatiliteit stress opleveren, maar probeer juist dan te relativeren.

Probeer advies in te winnen

Het hangt een beetje samen met het punt hierboven, maar probeer altijd advies in te winnen. Op die manier kunnen je emoties niet de overhand krijgen, maar kan je ook de kritische blik van een expert of medehandelaar krijgen.

Het krijgen van het juiste advies (wel of niet in een coin investeren) kan voorkomen dat je terecht komt in bijvoorbeeld pump & dumps, dat je investeert in malafide coins of via malafide exchanges.

Je kan dit soort advies inwinnen via Reddit, bepaalde Discord groepen, YouTube, fora en nog veel meer. Meng je in het gesprek en je zal zien dat er een wereld voor je open zal gaan.

We zijn nu aan het einde gekomen van onze blog over de veelbelovende crypto van 2021. Welke coins heb jij al en welke ga jij aanschaffen? We komen graag met je in contact via de comment sectie hieronder!

Plaats een reactie